Om att betala för att tillhöra


Om att betala för att tillhöra

Från motstånd och avsky till insikt

Jag avskyr att betala för en utbildning jag valt att hoppa av. Jag hade skrivit på ett avtal om att betala oavsett om jag fullföljer utbildningen eller inte.

Jag trodde jag var vägledd till utbildningen för att jag skulle gå den, få vara med likasinnade, äntligen tillhöra, komma hem.

Jag hade lyssnat till en person jag såg upp till, hon hade ställt frågan om jag hängde med deras tribe i Sverige. Det gjorde jag inte.

Jag letade upp triben och anmälde mig till deras utbildning. Slog på stora trumman, dyrt var det, men jag ville tillhöra. Reglerna var att om jag påbörjar utbildningen måste jag betala hela utbildningen oavsett om jag går den eller inte. Tänkte att jag måste betala om reglerna är sådana. Jag ifrågasatte inte reglerna, var bara glad att äntligen få tillhöra. Det var nästan som om jag upplevde det skönt och rätt att jag måste betala.

Sex månader in i utbildningen upplevde att den var fel för mig. Jag ville hoppa av. Då insåg jag att jag måste fortsätta betala varje månad, i 18 månader! Jag fick en chock! Hade glömt reglerna om att jag måste betala.

Jag försökte med alla medel komma ut ur avtalet men det fanns inte en chans. När man köper utbildning via sitt företag gäller inte samma regler som för privatpersoner.

Jag föraktade och avskydde! Var i motstånd. Kände mig som ett offer. Gjorde utbildningsföretaget till förövare. Var arg.

Varje månad när fakturan kom och när betalningen går iväg upplever jag avskyn.

Efter några månader insåg jag att det är detta som är min lektion från Helige Ande: att se att jag tror att jag måste betala för att få tillhöra, att jag tror att jag måste straffas med att betala för jag är fel som tycker annorlunda än andra. Jag ser att jag kan bli fri från trosföreställningen om att jag måste betala, ska straffas och är fel.

Jag ser att min träning är att möta mina känslor varje månad när fakturan kommer och överlämna till Helige Ande. Pengarna spelar ingen roll. Det enda som spelar roll är att sinnet helas och att jag mår bättre och bättre.

Jag hade ingen aning om viken lektion jag skulle lära mig :)

Anna